Utställningar

Renata Francescon – Silvae

I utställningen närmar sig Renata Francescon myten och sagan, där skogen oftast betraktas som mystisk, främmande, fördold, fylld av hemligheter och okända väsen.

Linn Fernström – Keramiska landskap

Linn Fernström är en av Sveriges främsta samtida konstnärer som arbetar i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Invigning 10 juni kl.14 med Mårten Castenfors.

Sofia Kroon Walter – Artist in Residence

Sofia Kroon Walter visar sitt Artist in Residence-arbete. Ett projekt som Sofia arbetat med under våren på KKAM Ateljén som resulterade i utställningen "Väsenprocess" . Utställningen visas på KKAM Museet i Ateljérummen.

Jonatan Pihlgren

Beckers konstnärsstipendium , som i år utdelades för 36:e året i följd, tilldelades Jonatan Pihlgren. Från den 26 augusti ställer vi ut hans fantastiska måleri på museet.

Åke Holm-hallen

Åke Holm-hallen är vår permanenta utställning en trappa ner. Petter Eklund har gått igenom våra arkiv och satt en helt ny utställning med föremål som inte visats på ett tag. Välkommen ner!

Bygdehistorisk utställning

I ett separat rum möter man folklivsforskaren Nils Månsson Mandelgren,  grundare till söndagsritskolan som med tiden blev Konstfack och Svenska Slöjdföreningen.

Trädgård och atriumgård

Höganäs trädgårdskultur finns bevarad i arbetarträdgården.  Dåtidens trädgårdar visar spår av det gruvsamhälle Höganäs var.

Höganäs keramikhistoria

1832 startades tillverkning av gulglaserat bruksgods för en växande privatmarknad. De saltglaserade bruna Höganäskrusen var hållbara vardagsprodukter som blev ett signum för Höganäs.

Saltglaserat

Det saltglaserade stengodset är Höganäs bruna ryggrad. De stora inkomsterna kom från industrigodset: Klinker, glaserat tegel, plattor och avloppsrör.

Gruvan

Gruvan visar lerans väg från gruvbrytning och arbetarnas vardag till färdiga produkter, liksom fotspår av dinosaurierna som en gång levde i skogarna runt gruvan.

Åke Holm-rummet

Här i Höganäs kallas han bara ”Åke” och alla vet vem som menas. En fixstjärna i bygden och en av Sveriges främsta 1900-talskeramiker.

Samtida keramik ur samlingarna

KKAM har en av landets främsta samlingar av modern skandinavisk keramik. Det är en samling i rörelse, en temperaturmätare på den nutida keramikens tillstånd.

Puman Bob

Bob föddes som en vild pumaunge år 1927. Hon skulle levt ett helt vanligt pumaliv i Argentinas bergsområden om inte Doktor Alling från Höganäs hade korsat hennes väg en dag.