Utställningar

Renata Francescon – Silvae

I utställningen närmar sig Renata Francescon myten och sagan, där skogen oftast betraktas som mystisk, främmande, fördold, fylld av hemligheter och okända väsen.

Projektrummet

Ateljéns keramiker och kursledare ställer ut sina verk i Projektrummet.

Jonatan Pihlgren

Beckers konstnärsstipendium , som i år utdelades för 36:e året i följd, tilldelades Jonatan Pihlgren. Från den 26 augusti ställer vi ut hans fantastiska måleri på museet.

Cecilia Kraitz

I Cecilia Kraitz skapande är de abstrakta, celliknande formationerna ett återkommande, nästan självklart motiv. Detta syns inte minst i utställningen - Jordens andning- som visas i höst.

Novembersalong

Vi bjuder in konstnärer, verksamma i Nordvästskåne, att ansöka om medverkan till årets novembersalong.

Bygdehistorisk utställning

I ett separat rum möter man folklivsforskaren Nils Månsson Mandelgren,  grundare till söndagsritskolan som med tiden blev Konstfack och Svenska Slöjdföreningen.

Trädgård och atriumgård

Höganäs trädgårdskultur finns bevarad i arbetarträdgården.  Dåtidens trädgårdar visar spår av det gruvsamhälle Höganäs var.

Höganäs keramikhistoria

1832 startades tillverkning av gulglaserat bruksgods för en växande privatmarknad. De saltglaserade bruna Höganäskrusen var hållbara vardagsprodukter som blev ett signum för Höganäs.

Saltglaserat

Det saltglaserade stengodset är Höganäs bruna ryggrad. De stora inkomsterna kom från industrigodset: Klinker, glaserat tegel, plattor och avloppsrör.

Gruvan

Gruvan visar lerans väg från gruvbrytning och arbetarnas vardag till färdiga produkter, liksom fotspår av dinosaurierna som en gång levde i skogarna runt gruvan.

Åke Holm

Här i Höganäs kallas han bara ”Åke” och alla vet vem som menas. En fixstjärna i bygden och en av Sveriges främsta 1900-talskeramiker.

Samtida keramik ur samlingarna

KKAM har en av landets främsta samlingar av modern skandinavisk keramik. Det är en samling i rörelse, en temperaturmätare på den nutida keramikens tillstånd.

Puman Bob

Bob föddes som en vild pumaunge år 1927. Hon skulle levt ett helt vanligt pumaliv i Argentinas bergsområden om inte Doktor Alling från Höganäs hade korsat hennes väg en dag.