Besök


Öppettider

6/4-11/6 onsdag-söndag 13–17
13/6-31/8 tisdag-söndag 13–17
1/9-30/12 onsdag-söndag 13–17

 


Entré

Vuxen 80 kr
Barn och ungdom tom 18 år gratis
Årsvän 275 kr
Årsvän + medföljande gäst 415 kr
(Årskort giltigt 12 månader från inköpsdatum)

 


Öppettider helgdagar

Nationaldagen stängt
Midsommarafton stängt
Midsommardagen 13-17

 


Hitta hit


KKAM
Museum och utställningar

Polhemsgatan 1, 263 37 Höganäs
O42-34 13 35


KKAM
Ateljé och keramisk verkstad

Gärdesgatan 4b, 263 39 Höganäs
042-33 01 80

Årsvän

Som årsvän får man fri entré till museet med obegränsat antal besök under året. Man  erhåller årets keramikminiatyr får inbjudan till evenemang och vernissager samt 10% rabatt på konsthantverk.

Sedan 1984 har man som årsvän traditionsenligt fått en liten keramikminiatyr, vilka för många blivit ett samlarföremål. Miniatyren  tillverkas av olika konstnärer varje år. Årets miniatyr är tillverkad av Birgitta Svensson från Kvidinge.

Pris: 275kr/person eller 415kr och ta med en vän
(årskortet är giltigt 12 månader från inköpsdatumet).

Det går utmärkt att betala årskortet via bankgiro, bg 185-2292. Kortet börjar gälla det datum kortet hämtas ut på museet och 12 månader framåt.

 

Om oss

Stenkol och lera förvandlade ett slumrande fiskeläge till den svenska keramikens hjärta. Fabrikerna och verkstäderna, krukmakarna och keramiken, stoltheten och kärleken till hantverket är Höganäs. På KKAM Museum samsas vår historia och samtid, i KKAM Ateljé skapas vår framtid.

Med rötterna i den snart två hundra år gamla keramikbygden ligger Höganäs Museum som 1924 grundades av Höganäs Fabriks- och Hantverksförening. Initiativtagare var Albin Hamberg som också blev museinämndens första ordförande. Under museets första år införskaffades huvudsakligen hembygdsföremål. Det allra första föremålet i museets samlingar blev en maltkvarn från Brorsbackegården.

Under 50-talet började museet samla och köpa in keramikföremål, som tillsammans med flera generösa donationer från bland annat Höganäsbolaget och Åke Holm blev grunden till dagens unika keramiksamlingar.

1997 fördes verksamheten över till en nybildad stiftelse, med uppgift att samla, bevara och visa föremål. Föremål som i ett historiskt perspektiv belyser industriell verksamhet, folkliv, hantverk och konstnärlig verksamhet i Kullabygden

KKAMs ateljé – en samlingsplats och kunskapscentrum för keramik i alla dess former- ligger passande nog i Höganäs Keramiks nerlagda keramikfabrik. Den gamla keramikfabriken rymmer ateljén med verkstadsplatser och studio för såväl yrkesverksamma som hobbykeramiker. För den som vill skapa i lera erbjuds ett digert kursutbud av keramikkurser.

Under våren 2022 slogs Höganäs Museum och Konsthall och Keramiskt center samman till KKAM, med gemensam ledning och styrelse. Inledningsvis kommer KKAM fortsätta att ha verksamheterna på sina respektive adresser, för att i ett senare skede flytta samman de båda under ett och samma tak, mer om en eventuell utbyggnad här.

 

Styrelse

Mårten Castenfors, ordförande
Joakim Bengtsson
Jenny Lindén Urnes
Maria Axelsson
Göran Barsby
Ylva Kristina Ekelund
Sofia Orre
Ewa Pihl Krabbe

 

Höganäs kommun

Kommunen äger museets lokaler och stöttar stiftelserna ekonomiskt.

 

Region Skåne

Vår verksamhet finansieras med bidrag från Region Skåne.