Samtida keramik ur samlingarna

Samtida keramik ur samlingarna

KKAM har en av landets främsta samlingar av modern skandinavisk keramik. Det är en samling i rörelse, en temperaturmätare på den nutida keramikens tillstånd. Här kan vad som helst dyka upp: Spontana teman, trendkeramik, dagens stjärnor och doldisar som lyfts fram igen. Samlingarna växer med inköp, gåvor från konstnärer och generösa donationer, särskilt från museets mångårige vän och välgörare Jan Bogren.

Jan Bogren tilldelades 2023 Höganäs kommuns hederspris för sitt engagemang att komplettera Höganäs Museums samling.

Jan Bogrens generösa gåvor  har gjort  KKAM till att ha Sveriges mest intressanta och kompletta innehav av keramiska konstverk. Höganäs kommun tackar Jan genom hedersutnämningen för att vara en god ambassadör för Höganäs och Kullabygden.
Ingen är förstås gladare och tacksammare än vi på KKAM för Jans generositet. 

 

Åke Holm-hallen

Åke Holm-hallen är vår permanenta utställning en trappa ner. Petter Eklund har gått igenom våra arkiv och satt en helt ny utställning med föremål som inte visats på ett tag. Välkommen ner!

Bygdehistorisk utställning

I ett separat rum möter man folklivsforskaren Nils Månsson Mandelgren,  grundare till söndagsritskolan som med tiden blev Konstfack och Svenska Slöjdföreningen.

Trädgård och atriumgård

Höganäs trädgårdskultur finns bevarad i arbetarträdgården.  Dåtidens trädgårdar visar spår av det gruvsamhälle Höganäs var.