bild saknar alt attribut

Ett samtal med årets mottagare av Beckers konstnärsstipendium, Joakim Sandqvist

Beckers konstnärsstipendium om 200 000 kronor utdelas i år för 37:e året i följd. Årets lyckliga mottagare av denna mycket ärofyllda utmärkelse är Joakim Sandqvist född 1988, bosatt och verksam i Malmö. År 2018 utexaminerades han från Konsthögskolan i Malmö.

Söndagen den 28 april klockan 11 gästas KKAM Museet av Joakim Sandqvist och Magnus Jensner. Stor del av samtalet kommer  ägnas åt Beckersutmärkelsen, vad detta prestigefyllda stipendium innebär, hur Joakim kommer förvalta den språngbräda till konstnärsvärlden som ett Beckersstipendium utgör och hur han ser på sitt framtida liv som konstnär.
Förmiddagens  samtal kommer givetvis även ägnas åt Joakims konst och den utställning som visas i Konsthallen. Mer om utställningen här.

Magnus Jensner, är en välkänd  profil i konstvärlden och chef för Hallands konstmuseum. Tidigare har Magnus varit chefsintendent på  Artipilag, chef för Moderna Museet Malmö och förste konstintendent på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Tillsammans med Mårten Castenfors och Jenny Lindén utgör han juryn för det prestigefyllda Beckersstipendiet.

 

För årsvänner är samtalet gratis

För ännu icke KKAM-vänner kostar det ringa 80 kr (KKAM är kontantfritt, så swish eller kortbetalning).
Märk väl att vi inte tillämpar förköp, utan först till kvarn!

Evenemang av detta slag och många andra förmåner får man tillgång till genom att bli årsvän på KKAM. Läs mer om vårt vänkort här.