bild saknar alt attribut

Thell-stipendium 2023

Thell-stiftelsen delar ut stipendier

Årets lyckliga mottagare av 2023 års Thell- och Thornbladstipendium är Anna, Norin, Elisabeth Planander och Iza Maria Guerrero Valadez. Tre oerhört kreativa kvinnor, med stor kärlek till leran och keramiken. En representant från Thell-stiftelsen är på plats på KKAM Museet den 3 december kl.16, för att för 7:e året i följd dela ut stipendierna. Kul!

Thell-stipendiet delades ut första gången 2017 av den då nybildade Thell-stiftelsen. Stiftelsen bildades då Keramiskt center samma år erhållit en frikostig privat donation, öronmärkt för investeringar i den keramiska verkstaden. Det är ur donationen som medel för de årliga stipendierna hämtas.

Stiftelsens namn valdes för att hedra Höganäskonstnären Claes Thell, som bortsett från att vara vida berömd, erkänd och fenomenal keramiker, även var verkstadschef (framtill sin bortgång 2019) på Keramiskt center, nuvarande KKAM Ateljén.

Thornblad-stipendiet kom till på initiativ av Höganäskeramikern Ove Thornblad och enligt Oves vilja administreras fonden av Thell-stiftelsen.

Vi på KKAM lyfter på hatten och gratulerar årets stipendiater till sina fina utmärkelser.