bild saknar alt attribut

Malin Pierre

6 juli – 11 augusti 2024

Fantastiska, unika organiska skulpturer och föremål i glas

Malin Pierre är född 1977, bosatt och verksam i Stockholm. Utbildad på Konstfack i keramik och glas, men även inom scenografi för film och TV. För en tid arbetade Malin som frilansande scenograf och rekvisitör för olika typer av film och tv-produktioner.

Malin gör organiska skulpturer av glas som kännetecknas av färg och stora inbjudande former. Med inspiration från haute couture infinner sig ofta en känsla av mjukt och böjande, trots materialets hårdhet.

Tekniken som Malin har använt på samtliga skulpturer i utställningen heter Hot Blow Mold (HBM) och innebär att glaset blåses i uppvärmd gipsform. Det innebär också att det är en förlorad form som bara kan göras en gång, vilket gör alla skulpturer unika. Samtliga objekt är gjorda med en textil förlaga antingen med sydda eller stickade original.

I utställning en ”Paralleller” visas två serier av blåst glas. Den ena är puffiga volymer sydda i canvastyger fyllda med vadd. Den andra är gjord av stickade original och har en ännu mer abstrakt karaktär.

Malin Pierre om sitt konstnärskap

”Jag skapar organiska glasskulpturer inspirerade av haute couture och kontrasten mellan det mjuka och det hårda.
Tanken på hur olika material ser ut och uppträder attraherar mig, och jag motiveras av materialförskjutningen från det mjuka tyget till det hårda men sköra glaset.
Formerna och strukturerna är abstrakta med känslan av mjuk textil. Alla original är sydda i tyg med stoppning för att skapa volym och luftighet.
Kärnan i mitt arbete förenar de inneboende motsägelser som finns i ett medium som varken är flytande eller fast. En amorf solid – glas existerar på ett plan någonstans mellan två tillstånd av materia”.

Se mer konst av Malin Pierre här.