bild saknar alt attribut

Li Pamp och Cecilia Kraitz

Guidar och berättar om museets samtida samlingar

Följ med Li Pamp och Cecilia Kraitz på guidning i museets samtida keramiksamling – upplev design och hantverk genom två par expertögon!
Tisdagen den 14 oktober finns det möjlighet att vara med på en av kvällens två visningar 17.30–18.30 eller 19–20.

Li Pamp

Li Pamp är antikexpert, tv-profil och entreprenör med en lång och mångsidig bakgrund inom antikvitetsvärlden. Under flera års tid har Li Pamp arbetat på auktionshusen Bukowskis i Malmö och Stockholms Auktionsverk, där hon också varit VD. Dessutom har hon varit verksam som utbildningsansvarig för Auctionet Academy och grundat och driver antikvitetsportalen Deconet, som fokuserar på 1900-talets design.

Inom tv och radio är Li Pamp en mycket välkänd profil. Hon har varit programledare för SVT:s Antikmagasinet och medverkat som expert i Antikrundan, Go’kväll och Nordiska Rum. Hon har även medverkat i TV4:s Bytt är bytt och Antikdeckarna.

Utöver sitt mediala engagemang är Li Pamp en passionerad förespråkare för hållbar konsumtion och kulturarv. Hon betonar och förespråkar vikten av att investera i kvalitet och att värna om begagnade och antika föremål för att motverka överkonsumtion och bevara kulturhistorien. Sedan 2024 är Li Pamp även VD för Hantverkarnas Riksorganisation.

Cecilia Kraitz

Cecilia Kraitz är keramiker och konstnär född i Stockholm, uppvuxen på Bjärehalvön och numera bosatt och verksam med ateljé i Båstad.
Som dotter till Ulla och Gustav Kraitz, två av landets mest namnkunniga keramiker och konstnärer och syster till Anna Kraitz, framgångsrik formgivare och designer, kommer Cecilia från ett konstnärshem av rang. Cecilia är även ledamot i KKAMs styrelse.

Cecilia har i det närmaste leran i blodet och redan i unga år började Cecilia intressera sig för keramik. Sedan barnsben har hon haft sin naturliga praktik på föräldragården.

Cecilia valde att gå i sina föräldrars fotspår och utbildade sig inom konst och keramik. Ulla och Gustavs förkärlek till kinesiska keramiska metoder har färgat av sig på Cecilia, som i sitt eget konstnärliga utövande också tagit till sig österländska traditioner och metoder. Cecilia har främst valt att arbeta enligt gammal japansk wabi sabi-estetik och rakuteknik.

Under sin mångåriga karriär som keramiker har Cecilia medverkat i ett stort antal separatutställningar, samlingsutställningar och finns representerad på flertalet museer, givetvis även på KKAM.

Välkommen på guidning

När: Tisdag 14 oktober kl. 17.30–18.30 eller 19–20
Var: KKAM Museet, Polhemsgatan
Pris: 150 kr, KKAM-vänner 100 kr
Anmälan: Öppnar närmare inpå arrangemanget, mer information kommer.

Varje visning tar max 25 personer så först till kvarn… Notera även att vi under visningen förflyttar oss runt i utställningarna så var beredd på att stå och gå.

Väl mött!

 

Foto: Porträtt Li Pamp, fotograf Lars Trangius. Rakuskål av Cecilia Kraitz, KKAM