bild saknar alt attribut

Rekryteringen är klar – KKAMs nya verksamhetschef tillträder i augusti

KKAM Höganäs har glädjen att presentera Annika Malmgren som verksamhetschef på KKAM. Med Annika vid rodret skruvar KKAM ytterligare upp sina ambitioner att förädla och utveckla innehåll och utbud både på Museet och Ateljén, samt i arbetet med att fysiskt slå samman KKAMs båda verksamheter.

Annika har många års erfarenhet inom kultursektorn

En stor del av hennes yrkesverksamma liv har ägnats åt att driva och utveckla projekt på Helsingborgs kulturella arena. Ett flertal olika roller inom kulturen i Helsingborgs stad, varav drygt tolv år på chefspositioner kan läggas till meritlistan. Helsingborgs museum, Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård är några av Annikas tidigare arbetsplatser.

”Jag ser verkligen fram emot att få bidra till att ytterligare stärka Höganäs position som Sveriges epicentrum. Det är i en konstnärlig och kreativ miljö som jag trivs bäst och KKAM är en fantastisk verksamhet” säger Annika.

Efter en omfattande rekryteringsprocess föll det slutgiltiga valet på Annika Malmgren

KKAMs styrelseordförande och konstnärliga ledare Mårten Castenfors är oerhört nöjd med utfallet av rekryteringen och ser Annika som en fullträff i det vidare arbetet med att utveckla och förverkliga de visioner och framtidsplaner som finns för KKAM. Annikas lokalt förankrade kontaktnät, mångåriga erfarenhet i arbetsledning och projektledning inom olika kulturinstitutioner och sitt gedigna kulturella intresse är några av de faktorer som vägde tungt vid rekryteringen.

Annika är utbildad kommunikationsvetare och kommer senast från en anställning i Trelleborgs kommun där hon främst arbetade med kommunikationsinsatser. Annika är bosatt i Laröd, Helsingborg, där hon bor med sin sambo och två barn 12 och 16 år gamla.

Vi hälsar Annika hjärtligt välkommen till KKAM Höganäs.