bild saknar alt attribut

Jens Fänge

15 juni – 1 september

Jens Fänge är känd för sitt figurativa måleri med surrealistiska inslag och är en framträdande representant för det ”nyfigurativa” måleriet.

Realism och drömvärld förenas i hans skapande och hans måleri kräver mycket av betraktaren. Utställningen på KKAM kommer dock inte bestå av måleri denna gång, utan keramik.

Jens Fänge har inför KKAMs sommarutställning kastat sig ut i för honom ännu outforskad mark och gett sig hän ett nytt material, lera!
Otaliga timmar har Fänge spenderats i Höganäs på KKAM Ateljén under våren. Naturligtvis och föga förvånande visade sig Fänge vara en riktig fena även i detta material och de mest fantastiska skulpturer har trollats fram. Det ska bli mycket spännande att se utfallet av denna verkstadssejour. Så här långt verkad det väldigt lovande.

Jens Fänge (f.1965) bor och är verksam i Stockholm. Efter utbildningar på på Hovedskous målarskola och på HDK Valands konsthögskola, finns Fänge representerad på en mängd olika prestigefulla institutioner och gallerier runt om i världen.