bild saknar alt attribut

God Jul och Gott Nytt år

Vilket fantastiskt år vi lägger till handlingarna.

Vi summerar ett högre besöksantal än vi någonsin vågat hoppas på, välfyllda keramikkurser, en välbesökt Öppen verkstad och inte minst bejublade utställningar. Vi har bestämt lite att leva upp till 2024… Hoppas du hänger på även då!

Vi vill önska dig en riktigt God Jul och även passa på att rikta ett stort tack för årets många trevliga möten och positiva tillrop. Extra stort tack till dig som är KKAM-vän. Som årsvän stöttar du verksamheten lite extra och är väldigt värdefull för oss.

Julhälsning från Mårten

Det lackar mot jul efter ett synnerligen dramatiskt 2023 med fasansfulla konflikter och krig i vårt närområde. I en oviss värld är det extra viktigt med ett humanistiskt alternativ: konst och kultur som en motkraft mot all galenskap.

KKAM Höganäs har under 2023 genom flera utställningar och program i museet och ökat kursutbud i ateljén försökt att just axla rollen som motvikt. Vi vet att ögat i mötet med konst ger impulser till nya tankar. Vi vet att handen i kontakt med lera på en av våra många drejskivor ger både tröst och inspiration till eget skapande.

Den 30 december avslutar vi novembersalongen för att den 2 mars på Museet öppna en utställning med Bertil Vallin som visar sin keramik från1960-talet, samt nya teckningar gjorda på plats i Höganäs. Läs mer om utställningen och Konsthallens utställningsprogram här.

I Ateljén pågår verksamheten oförtrutet med residens, kurser och öppen verkstad, mer om detta här. Därtill inleds under 2024 ett samarbete med Konstfack i Stockholm som komplement till det mångåriga samarbete vi har med HDK i Göteborg.

I övrigt fortskrider arbetet med en samlokalisering, samt en rekrytering av ny verksamhetschef under våren 2024. Kort sagt: KKAM utvecklas enligt plan och vi hoppas naturligtvis att du, såsom vän, fortsätter att ge oss ditt stöd.

God jul och gott nytt år!

Mårten Castenfors/ ordförande KKAM