bild saknar alt attribut

Finissage – Sofia Kroon Walter

Utställningen med KKAMs allra första Artist in Residence, avslutas med skål och mingel.

Sofia är konstnär och  formgivare som arbetar i många olika material, dels för att lusten och idéerna tar henne med på nya vägar men också för inspirationen i att ständigt lära sig mer. Textila uttryck tillsammans med keramik och gärna metall, trä, ljud, musik och ord blir material hon kan omforma gång på gång.

Sofia var tillsammans med KKVTextiltryck Malmö på Keramiskt center första gången tidigt 2022, då för att arbeta med keramik ur ett textilt perspektiv. Hösten 2022 var KKV Textiltryck Malmö åter på plats med fem medlemmar för en förstudie till det tilltänkta residenset. Då arbetade sofia med verk hon kallade Soundshapes. Dessa lade sedan grunden till Väsen – och ansökan av KKAMs Artist in Residence som skulle ge 6 veckors studioplats i Ateljén på Gärdesgatan, Höganäs under våren 2023.

Sofias egna ord om residenset

”I mitt Artist in Residence på KKAM har jag arbetat med yttre och inre uttryck. Det är organiska former, abstrakta samtidigt som det finns något bekant och levande i eller på ytan. Mycket av det jag gjort är noga förberett, samtidig framarbetat spontant och impulsivt vilket också gett mig tid att utforska leran ur ett praktiskt perspektiv. Ljud och oljud är en viktig del av mitt konstnärsskap och arbetet med Väsen är en del av den helheten”.

Välkommen på finissage

Sofia är på plats mellan 15-17 denna sista dag på utställningen där vi minglar, skålar och sätter punkt för residenset. Väl mött!